Vylepšili jsme stránku Lidé a Země.
Podívejte se na nový design.

Seznamte se s rozmanitými Kanárskými ostrovy

canary.jpg
pr, Úterý, 4. září 2012
Kanárské ostrovy jsou rozmanitým krajem, který se dělí na sedm hlavních ostrovů. Na ně létá ročně přibližně 40 tisíc českých turistů. V roce 2011 byl o zájezd na Kanárské ostrovy rekordní zájem, tehdy sem odcestovalo o 17 procent více Čechů než v roce 2010. Čím to, že se Kanáry těší takové oblibě?

Ráz krajiny

Na Kanárských ostrovech se setkáte s palmovými oázami, ale také sopečnou měsíční krajinou. Pláže jsou lemované bílým, ale i černým pískem. Možná že právě přírodní kontrasty jsou zde turistickým lákadlem číslo jedna. Krajinnou rozmanitost ještě rozvíjejí čtyři národní parky Timanfaya, Teide, Garajonay a ParcqueNacional de la Caldera de Taburiente.

Ze sedmi navštěvovaných ostrovů patří k těm nejteplejším Tenerife, Gran Canaria a Lanzarote. Pokud si Češi vybírají zájezdy na Kanárské ostrovy, téměř vždy padne volba právě na Tenerife. Jedná se o nejzelenější ostrov, zároveň je však místními nazýván kontinentem sám pro sebe, tzv. „mikrokontinentem“. V Tenerife dostanete všechno: vysoké útesy, rovinku, ale i hornaté vrcholy. Nikoho nenechávají na pochybách ani exotické pláže, sopky, banánové plantáže a hluboké lesy.

Kanárské ostrovy

Ochutnávka tradičních pokrmů

Jaká by to byla dovolená na Kanárských ostrovech, kdybychom neochutnali místní kuchyni. Protože se jedná o ostrovní území, na talíři vám naservírují hodně ryb, hlavně kanína, pražmu nebo klasicky mořského okouna. Kromě toho se místní hojně stravují tím, co ostrov dá, takže banány a kukuřice jsou jejich denním chlebem. Pokud obyvatelé nejedí ryby, dávají si Puchero Canario, což je tradiční guláš z dýně, sladkých brambor, zelí a vepřového masa. K tomu vám dobře zachutná sladké víno Malvaz, které se pěstuje ale hlavně na ostrově Lanzarote. Gurmánskou pouť pak můžete zakončit sladkou tečkou v podobě tradičního dezertu Bienmasabe z mandlového krému, medu a skořice.


Autor: TravelPortal.cz

Sdílej článek dalším cestovatelům
Článek patří do rubriky: Zkrátka

Komentáře

Přečtěte si další podobné články