Vylepšili jsme stránku Lidé a Země.
Podívejte se na nový design.

Opičí chléb míří do Evropy

012-002.jpg
redakce, Pondělí, 1. září 2008
Evropský jídelníček bude brzy obohacen o novou specialitu, kterou britské Mezinárodní středisko pro málo využívané kultury označilo za možný „plod budoucnosti“.
012-002.jpg

Evropský jídelníček bude brzy obohacen o novou specialitu, kterou britské Mezinárodní středisko pro málo využívané kultury označilo za možný „plod budoucnosti“. Plod afrického baobabu je bohatý na vitaminy C, B , B a k tomu je silný antioxidant. Podle vědců má plod baobabu dokonce šestkrát více vitaminu C než pomeranč a dvakrát více vápníku než sklenka mléka. Nakyslé plody baobabu Afričané často mixují s vodou a pijí jako limonádu a listy využívají jako špenát. Mohutný strom baobab roste v jižní, střední, západní a severovýchodní Africe v savanách, kde si na něm často pochutnávají opice, a proto se mu také říká opičí chléb. Bruselští úředníci schválili jeho využití v nápojích nebo cereálních tyčinkách.

Sdílej článek dalším cestovatelům
Článek patří do rubriky: Zkrátka

Komentáře

Přečtěte si další podobné články