Vylepšili jsme stránku Lidé a Země.
Podívejte se na nový design.

Nejpálivější z pálivých

10-3.jpg
Autor článku: redakce, Čtvrtek, 5. dubna 2012
Autor fotografií: Profimedia.cz
Je tak žhavá, že při manipulaci s ní museli mít odborníci na rukou čtvery latexové rukavice. Je asi 40 000krát pálivější než feferonka a 350krát než omáčka tabasko.
10-3.jpg

Je tak žhavá, že při manipulaci s ní museli mít odborníci na rukou čtvery latexové rukavice. Je asi 40 000krát pálivější než feferonka a 350krát než omáčka tabasko. Pokud se vůbec odvážíte vzít ji do úst, určitě se pořádně zapotíte, potečou vám slzy, oči polezou z důlků. Chilli paprička velká jako golfový míček Trinidad Moruga Scorpion prostě umí věci, porazila v pálivosti všechny papričky a drží rekord jako nejžhavější na planetě. Její plody měly na Scovilleho stupnici měřící pálivost 1,2 milionu až 2 miliony jednotek. U její žhavé konkurentky naměřili odborníci 1 463 700 jednotek. „První sousto se nezdá tak špatné, jenže pak se pálivost zvyšuje a zvyšuje a zvyšuje. Je to dost brutální,“ řekl agentuře AP expert na chilli papričky z mexické univerzity Paul Bosland. Trinidad Moruga Scorpion čeká proto na zápis do Guinnessovy knihy rekordů.

Sdílej článek dalším cestovatelům
Článek patří do rubriky: Zkrátka

Komentáře

Přečtěte si další podobné články