Vylepšili jsme stránku Lidé a Země.
Podívejte se na nový design.

Na horko psí polévka

010_Image_0001.jpg
Autor článku: Zuzana Šprinclová, Pondělí, 22. Srpen 2011
Autor fotografií: Profimedia
Ochlazovat přehřátý organismus silným psím vývarem je v Korejské republice tradicí. Den, kdy začínají největší vedra, je tzv. „chobok“ neboli první psí den. Letos připadl na 14. července. Restaurace byly podle agentury Reuters plné zákazníků, kteří si přišli dát právě psí polévku.

Jako kulinářskou pochoutku bohatou na proteiny ji znali Korejci už před tisíci lety. Maso se vaří například s česnekem, feferonkami a zázvorem.

„ V létě se hodně potím a díky psí polévce zůstávám zdravý,“ řekl agentuře Reuters 56letý Šin Kwan. Také u severních sousedů je psí polévka dobře známá. Podle tamních pohlavárů dokonce přináší radost, a tak oficiálně vyzývají lidi, aby ji v horku jedli.

Sdílej článek dalším cestovatelům
Článek patří do rubriky: Zkrátka

Komentáře

Přečtěte si další podobné články